Ивелина Василева: Бетонните плочи на къмпинг "Юг" ще бъдат премахнати

Снимка: БГНЕС

Наличие на сиви дюни на територията на морския плаж на „Къмпинг Юг“ и на самия къмпинг „Юг“ установи съвместната проверка на междуведомствената работна група с представители на МРРБ и МОСВ, както и от БАН. Строежът на къмпинг „Юг“ беше спрян на 16 април. Междуведомствената работна група установи наличие на дюни, включително и под излетите две бетонни плочи. Експертите препоръчват да се промени границата на морския плаж „Къмпинг юг“, както и да се изработи специализирана карта за имота, в който са излетите бетонните плочи.

Излетите бетонни плочи на къмпинг "Юг" ще бъдат премахнати, заяви в Бургас министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Установено е наличието на дюни в района, където е третирано строителството. Както знаете, строежът е спрян, така че ще бъде изпратена препоръка към кмета на общината да издаде заповед за премахването на бетона.


По проект на къмпинг "Юг" трябва да бъде изградено вилно селище с 16 къщи на площ от 1200 кв. метра.

До приключването на проверките по случая строителството ще бъде спряно, каза министър Василева. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47