Ново заседание на временната парламентарна комисия за установяване на обстоятелствата около КТБ

Снимка: БГНЕС

Временната парламентарна комисия за установяване на обстоятелствата около Корпоративна търговска банка ще проведе днес още едно закрито заседание. 

На миналото заседание на комисията председателят на ДАНС Димитър Георгиев съобщи, че в годишния отчет за дейността на службата през 2013 година е докладвано за проблеми във финансовата система, но докладът така и не е стигнал до парламента. 

Пред "Хоризонт" тогавашният финансов министър Петър Чобанов и настоящ депутат от ДПС декларира, че докладът е върнат за доработване, а в него са отчетени потенциални рискове за групи банки, а не конкретно за КТБ. По-късно стана ясно, че вероятно потенциалните рискове са същите, каквито се описват в регулярните и публични доклади на БНБ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47