НАП и социалните служби започват проверки на дърводобивните фирми

| обновено на 14.05.15 в 14:48
Снимка: БГНЕС
Данъчните и социалните служби започват проверки на дърводобивни фирми, собственици на гори и частнопрактикуващи лесничеи. Това съобщи директорът на Агенцията по горите Тони Кръстев.

Инициативата стартира след сигнали от страна на бизнеса.

Част от бизнеса, който действително работи на светло, се притеснява, че определени бизнесмени и собственици на гори не декларират доходи, не декларират дейност, която извършват. Поради тази причина потърсиха съдействие от нас, каза Тони Кръстев.

Той уточни, че освен в НАП, Агенцията по горите ще подаде и на социалното министерство списъци на всички фирми и хора, работили в горите, за да се провери дали са внасяни осигуровки на работещите.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47