Расте броят на сигналите в НАП за данъчни нарушения на агенциите за имоти

Снимка: БГНЕС

Все повече сигнали за данъчни нарушения на агенциите за недвижими имоти пристигат в Националната агенция за приходите (НАП). Оттам допълват, че секторът отдавна е отчетен като рисков, а средногодишната щета за бюджета заради недекларирани данъци и осигуровки от него е над 26 млн. лева. Според анализа на приходната агенция 83 на сто от сектора може да бъде определен като "рисков". 

Потребителите обикновено подават сигнали, че не са получили фискален бон или друг счетоводен документ от агенциите за недвижими имоти, след като платят комисионните за извършените услуги.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47