Калфин: Държавни средства не трябва да се използват в предизборната кампания

Ивайло Калфин
Снимка: БГНЕС

Социалната политика на държавата не трябва да се превръща в предизборен инструмент, каза в Шумен вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Държавни средства не трябва да се използват в предизборната кампания, категоричен е министър Калфин:

Предстоят местни избори, част от дейностите и то голяма част от дейностите, свързани със социалната политика, са прехвърлени на общините и е абсолютно недопустимо общините да разпределят тези средства на принципа на политически симпатии и действащи кметове да си правят кампания с тях. Това са държавни средства. Който и да е кмет на съответната община, негово задължение е да спазва правилата и тези държавни средства да стигнат до хората, които имат нужда от тях. Предизборната кампания не трябва да се използва с държавни средства и държавни инструменти на данъкоплатеца, за да се правят кампании на който и да било и от която и да е политическа сила, кмет или местна власт.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47