Теменужка Петкова: Всеки може да иска оставката на всеки

Теменужка Петкова
Снимка: БГНЕС

За близо 30 предприятия от индустрията таксата "задължения към обществото", която предизвика недоволството на бизнеса, ще скочи само с два лева, а не двойно. Тази възможност се дава от проекта на наредба, с която ще може да бъде предоставяна около 90 милиона лева държавна помощ годишно. От тези преференции ще могат да се възползват предприятията, които имат годишна консумация на ток над 30 гигаватчаса, каза енергийният министър Теменужка Петкова:

От тази помощ не могат да се възползват всички предприятия, цялата индустрия. Това може да бъде предприятие от индустрията, която в своето производство ангажира най-голямо количество електрическа енергия, и този вид индустрия, която е изложена на риск да не бъде конкурентоспособна на международните пазари. 

По повод исканата й оставка от бизнеса Теменужка Петкова заяви, че енергийното министерство няма пряко отношение към цените на тока и че "всеки може да иска оставката на всеки":

Ако има нещо, с което аз не съм изпълнила своя ангажимент по отношение на действията на изпълнителната фаза, готова съм да го обсъдим с бизнеса, така че, това, смятам, че не е проблем.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47