Съдът реши делото за КТБ да се гледа в присъствието на медиите

Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд (САС) заседава по делото за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ). Страните спорят по процедурни въпроси, сред които е искането делото да се гледа в присъствието на журналисти.

Искането за открито заседание направиха адвокатите на Цветан Василев. То не срещна подкрепа от представителите на БНБ, Фонда за гарантиране на влоговете, синдиците на КТБ и от страна на прокуратурата. Те се позовават на императивна разпоредба на Закона за банковата несъстоятелност, според която съдът решава казусът при закрити врати.

Софийския апелативен съд обаче откри основание делото да се гледа при открити врата и медиите присъстват на споровете по процедурата. Един от тях е имат ли право на протест и жалба "Бромак", "Бългериън Екуизишън къмпани ІІ" и бившите изпълнителни директори на КТБ, тъй като пак позовавайки се на закона, останалите страни в процеса твърдят, че субекти на право на протест и жалба са само прокуратурата, БНБ и Фондът за гарантиране на влоговете.

Съдът реши, че ще се произнесе по основателността на жалбите с финалния си акт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

САС гледа делото за фалита на КТБ

Делото за фалита на КТБ започва в Софийския апелативен съд. То ще се гледа от съдиите Светла Божкова , Светла Чорбаджиева и Теодора Кръстева , чиито имена бяха изтеглени в присъствието на медиите. Делото стига до втора съдебна инстанция не заради..

обновено на 19.06.15 в 07:52
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47