Общинските съветници от БСП не подкрепиха новата наредба за управление на отпадъците в София

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Общинските съветници от БСП в София не подкрепиха новата наредба за управление на отпадъците и поддържане на чистотата в града. По думите на председателя на групата Милка Христова, има неясни текстове, които подлежат на корекция.

Никой не е против наредбата. Проблемът е, че се прие много бързо, без достатъчно обсъждане, без да мине през всички комисии, въпреки че голяма част от тях имат отношение. Един пример е това да караш етажната собственост, гражданите да си чистят висулките. Значи, няма как да стане нещо, което ще струва пари на тази етажна собственост. Всички знаят, че пари трудно се събират. За мен лично тази наредба си е добра, но просто трябва да се прецизира. Ако бяха отложили с две седмици, нямаше да има тези проблеми в зала, каквито стават сега, обясни общинският съветник от БСП Иван Мечков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Някои явно не се интересуват от новата програма за управление на софийските отпадъци... Карат я по старому

Столичният общински съвет приема новата Програма за управление на отпадъците

През новия програмен период до 2020-а година ще бъде в сила новата „Програма за управление на отпадъците на Столичната община“. Нейните цели са съобразени с националната програма, изискванията на европейското законодателство по отношение на..

публикувано на 23.06.15 в 15:24
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47