Личните лекари ще получат до дни изпратените от Турция петвалентни ваксини

До дни липсващите петвалентни ваксини ще бъдат разпределени по регионалните здравни инспекции и след това ще се предоставят на личните лекари, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

100-те хиляди ваксини са изпратени от Турция и ще задоволят нашите имунизационни нужди до края на годината. Ваксините са френски. В замяна България предостави на Турция ваксини срещу туберкулоза.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Турция дарява 100 хиляди ваксини на България

Турция ще дари 100 хиляди ваксини на България за осигуряване на имунизационния календар на страната до края на годината, съобщи министърът на здравеопазването Петър Москов : Имаме подписано споразумение с правителството на Турция...

обновено на 17.06.15 в 18:49
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47