Ученичка от Силистра спечели престижна награда за оригинална интерпретация на "Одата на радостта"

Деветокласничка от Силистра спечели престижна награда за оригинална интерпретация на химна "Ода на радостта". Свилена Георгиева участва в музикалния конкурс "Европа в хармония" заедно с талантливите деца от силистренската вокална група "До Ре Ми".

Организатор на конкурса е Европейският икономически и социален комитет. Основно изискване е, участниците да са аматьори и да представят собствена музикална и видеоверсия на европейския химн.

Интерпретацията на Свилена и "До Ре Ми" е с подчертано рок звучене. В конкурса участват 67  проекта, като 18 от тях са на български изпълнители. Свилена е най-малката от тримата финалисти. За престижното трето място, тя е получила награда от три хиляди евро. Половината смята да дари за благотворителност, а останалите да си подели с децата от вокалната група До Ре Ми.

Атмосферата беше много зареждаща. Прекрасни хора, интересни личности. Нашата идея беше, да популяризираме дейността на Европейския икономически и социален комитет и исках да представя България като достоен член на Европейския съюз, казва тя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!