Радан Кънев: Нагнетява се напрежение с цел спиране на съдебната реформа

Радан Кънев
Снимка: БГНЕС

Определени кръгове нагнетяват изкуствено напрежение между министъра на правосъдието и главния прокурор, като целта е спиране на съдебната реформа, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев. По думите му, една от целите на правосъдната мафия била чрез умишлено набиване на клин между министър и главен прокурор започналият политически диалог за съдебната реформа да бъде стопиран. 

Освен умишлено набиване на клин, желание да бъдат скарани главният прокурор и управляващото мнозинство, главният прокурор и правителството. Откровено злонамерена дейност на очевидно злонамерени хора, аз друго не виждам. 


В отговор на въпрос кой има интерес от това, Кънев посочи:

Мафията в българското правосъдие. Главният прокурор никога не е заявявал, че е противник на тази реформа. А в момента се създават инсинуации, че някой щял да го сменя.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47