Николай Ненчев обяснил на Менда Стоянова мерките за съкращаване на разходите в МО

Снимка: БГНЕС

Военният министър Николай Ненчев е обяснил пред председателя на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова какви мерки за съкращаване на разходите са предприети в Министерството на отбраната. Това става ден, след като Стоянова заяви, че Ненчев е един от министрите, който не изпълнява решението за икономии.

Министърът е обяснил на Менда Стоянова, че от 1-ви юли има редуциране на администрацията с 382 щатни бройки, намалил е с 20 процента числеността на персонала, назначен по допълнително разписание на длъжностите. Министърът е посочил, че е намалил и разходите за персонал с около 18 милиона лева, а през 2016 г. очаква намаление с около милион и 900 хиляди. До края на годината намалението на разходите трябва да достигне 28 милиона лева, отчел министърът.

Ненчев посочил, че предприетите мерки надвишават исканите 10 процента намаление на разходите.

Менда Стоянова е изразила удовлетворение от представената информация, съобщава от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Ненчев е поддръжник на модернизацията на армията и преди месеци заяви, че към края на годината ще има нужда от актуализация на бюджета. Премиерът Бойко Борисов обаче предупреди, че ако някой министър иска допълнително пари, трябва да носи и оставката си в джоба.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Николай Ненчев

Ненчев: Чрез договора с Полша за "МиГ-29" ще спестим 20 милиона лева

Цената, която Полша иска за ремонта на българските изтребители "МиГ-29", е с 1 милион и 200 хиляди лева по-ниска за всеки от двигателите на деветте самолета в сравнение с руската оферта, обяви министърът на отбраната Николай Ненчев . Той потвърди, че..

публикувано на 09.07.15 в 17:14

Министър Ненчев: България разполага с 19 самолета МИГ-29, като 9 от тях са за ремонт

България разполага с 19 самолета МИГ-29, като 9 от тях имат нужда от ремонт. Това обяви във Варна министърът на отбраната Николай Ненчев. Министерството на отбраната е получило оферта за ремонт на два отремонтирани двигателя от Полша, която е с..

публикувано на 09.07.15 в 16:39
Николай Ненчев

Ненчев: В България евентуално ще има около 40 американски танка

Бъдещо разполагане на американска военна техника в България ще бъде съобразено с договореностите между двете страни, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев по време на парламентарния контрол. В декларация "Атака" настоя в България да няма..

публикувано на 26.06.15 в 13:25
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47