Промените в Закона за горите вече са факт

Въвежда се задължително GPS проследяване на камионите с дървесина

Снимка: БГНЕС

Парламентът окончателно прие промените в Закона за горите, които имат за цел да се засили контролът върху добива на дървесина и сечите.

Депутатите въведоха задължителна GPS система за проследяване на транспортните средства за превоз на дървесина, като се въвежда и онлайн система за издаване на превозни билети.

Забранява се транспортирането на дървен материал през тъмната част на денонощието.

Разширяват се и правомощията на служителите, назначени за опазване на горски територии.

Предвиждат се и много по-сериозни санкции за извършени нарушения на горските територии.

С промените в Закона за горите се предвижда възможността територии, които са възстановени като земеделски по закона за собствеността и ползването на земеделски земи, отново да бъдат записани като гори. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47