Плевнелиев: Ако има съдебната реформа, ще можем по-ефективно да отстояваме приоритети като Шенген

Снимка: president.bg


Постигнатото политическо съгласие за новия проект за промени в Конституцията не е компромис на всяка цена, а силен знак на отговорно действие и на политическа решителност за реформи, смята президентът Росен Плевнелиев

Държавният глава няма резерви към постигнатото съгласие. Ако заявката за съдебна реформа се случи, България ще подобри позициите си на международната сцена, смята Росен Плевнелиев. Президентът се надява, че след политическите уговорки ще се стигне до промяна на Конституцията:

Ние ще можем много по-ефективно да отстояваме национални приоритети като Шенген. Не считам, че компромисът е на всяка цена. С този позитивен акт на промяна ние показваме, че нашата демокрация работи. Никакви оставки.

За мен сигналът към гражданите е много силен, системата става по-ефективна. Промените в Конституцията и начинът, по който ще бъдат направени, ще бъдат и този решителен фактор, за да видим една по-силна позиция от страна на Европейската комисия от гледна точка на европейски инструменти за България и влизането на България на етап 1 в Шенген.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47