БСП: Битката за България минава през битката за София

| обновено на 25.07.15 в 19:05
Снимка: БГНЕС

С голямо мнозинство политологът и социолог Михаил Мирчев беше одобрен за кандидат за кмет на София от градската организация на БСП в столицата. Мирчев е получил 108 гласа, а за другите две предложения - Георги Кадиев и Гергана Алексова, са гласували съответно 33-ма и 23-ма делегати.

Номинацията на Мирчев трябва да бъде утвърдена утре от Националния съвет на партията. Преди да бъде избран той обясни с какво ще се противопостави на сегашния модел на управление:

Честност и принципност. Фактите са ясни – на пръв поглед много се строи. София се разкрасява и под килима има огромни злоупотреби, огромни машинации, а има и хора, които се прикриват почти на бандитски принцип зад приятното лица на Йорданка Фандъкова.

За водач на листата на общинските съветници за предстоящите местни избори е предложен председателят на Градската организация на БСП Калоян Паргов.

Паргов заяви, че в предизборната кампания ще бъдат посочени негативите на управлението като лошото разпределение на бюджета на столицата, в което приоритет имат ремонтите, а не здравеопазването и образованието, детските градини и транспортът, както и осветлението в крайните квартали и лошото управление на общинската собственост:

Повеждаме битка за подкрепа от местната общественост, за друго отношение към общинската власт и за друга София.

Битката за България минава през битката за София, категорични бяха социалистите. БСП няма да се коалира с други леви партии.  


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47