Анастасия Мозер бе удостоена с орден "Стара планина"

Анастасия Мозер
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев удостои с висши държавни отличия водещи имена от  политиката, науката, културата и спорта. 

Д-р Анастасия Мозер получи орден "Стара планина“ - първа степен за заслуги за утвърждаване на демокрацията и евроатлантическите ценности в България. Тя прие наградата си с думите:
Някои казват, че политиката била мръсна дума...  Това не е така, когато в политиката се влиза и излиза с чисто сърце и чело. Има политици, които петнят тази дума, но това е между тях и тяхната съвест. Лично аз приемам това отличие от името на хората, посветили и дали живота си за великата идея на Европейския съюз и единство. Свободата и демокрацията не идват даром, те трябва да бъдат защитавани и отстоявани постоянно. България е на прав път, нека да я пазим от фалшиви пророци и посегателства.


Сред наградените с орден "Св. св. Кирил и Методий" са: актрисата Виолета Бахчеванова, проф. Огнян Колев, д-р Никола Дагоров, майор Ради Радев и Иван Христов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47