На автоцистерните за собствени нужди няма да се монтират нивомери

Снимка: БГНЕС

На автоцистерните, от които се зареждат горива за собствени нужди, няма да се монтират нивомери, съобщиха от Националната агенция за приходите. Това се отнася до земеделските производители, транспортните фирми и всички останали търговци, които използват мобилни автоцистерни, отговарящи на законовите норми. 

До края на август обаче останалите т.нар. ведомствени бензиностанции трябва да инсталират уреди, които да бъдат свързани със системите на данъчните. Друго изключение се прави за собствениците на съдове за горива за собствени нужди с вместимост до 1000 литра и общо заредено количество гориво за календарната година не повече от 2000 литра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47