Повече от 200 бежанци са в неизвестност след инцидента с лодка край Либия

| обновено на 06.08.15 в 11:42
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължава спасителната операция за нелегалните имигранти, чиято лодка се преобърна снощи край бреговете на Либия. До момента са спасени 400 души и са извадени 25 тела. По данни на оцелелите в лодката е имало около 600 души, обясни Уил Търнър от "Лекари без граници":

Опасенията ни при подобни инциденти са, че не знаем колко хора са останали блокирани в трюма на лодката, която се е преобърнала и потънала. На този етап се притесняваме, че броят на жертвите ще е по-висок.


Седем кораба и няколко хеликоптера участват в спасителната операция. Мелиса Флеминг от Агенцията за бежанците към ООН обясни как се е стигнало до инцидента.

Били само на 15 мили от либийския бряг, така че съвсем в началото на пътуването си. Когато забелязали спасителна лодка , хората се скупчили в единия край и така лодката се преобърнала много нелепо.

По данни на ООН над 2 000 имигранти са загинали от началото на годината в опит да прекосят Средиземно море и да достигнат Европа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Стотици вероятно са се удавили, след като лодка с нелегални имигранти се преобърна в Средиземно море

Лодка с нелегални имигранти се е преобърнала в Средиземно море и жертвите вероятно са стотици. Плавателният съд се е обърнал на около 15 морски мили северно от либийските брегове. Пътуващите на него имигранти вероятно сами са предизвикали нещастието в..

обновено на 05.08.15 в 18:03
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47