Танева: Ще се осигури финансиране за схемите "Мляко в училище" и "Училищен плод" за всички училища

Снимка: БГНЕС

Всички училища и детски градини ще могат да приложат схемата "Мляко в училище". Това заяви след заседание на правителството министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Вече е готова и наредбата за прилагане на програмата, която е частично финансирана от Европейския съюз.

Съфинансирането ще го осигурим. Според бюджета на мярката и към момента, тъй като става въпрос за учебната годината, говорим само за 3 месеца в рамките на тази година. Тези средства, разбира се, ще могат да се осигурят.

Финансирането е осигурено и за системата "Училищен плод", каза министър Танева. На въпрос за новите изисквания да се купува от местните пазари, министър Танева заяви, че това изискване ще бъде спазено:

Това беше част от мерките за обхвата на доставките. Става въпрос за изисквания относно доставките, които гарантират пряснотата на продуктите, вследствие на което е нормално те да бъдат доставяни от производители от съответните региони. Няма такава невъзможност по повод вида на доставката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47