Сред загиналите при атентата с кола-бомба срещу конвоя на НАТО в Кабул са и трима американци

Автор:

Трима американци, работещи по договор за мисията на НАТО "Решителна подкрепа", са сред загиналите при атентат с кола-бомба срещу конвой на алианса в Кабул в събота.

Нападението, при което бяха убити общо 12 души, е едно от най-смъртоносните срещу американски граждани през последните години, предаде Ройтерс. Повечето жертви са цивилни афганистанци.

Загиналите служители са работили за "ДайнКорп интернешнъл", която извършва обучение, охранителна дейност и авиационна поддръжка за мисията на НАТО и афганистанската армия.

Талибаните отрекоха да стоят зад кръвопролитието, а  досега никоя групировка не е поела отговорност за атаката. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Най-малко 12 души загинаха при атентат в Кабул

Най-малко 12 души загинаха и 60 бяха ранени при самоубийствен атентат с кола-бомба в центъра на Кабул, съобщиха световните агенции, като се позоваха на местните власти. Сред тях са трима цивилни чужденци, работещи към мисията на НАТО в Афганистан. Тяхната..

обновено на 22.08.15 в 19:17
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47