Удължава се срокът за плащане по някои от проектите от старата Програма за развитие на селските райони

Снимка: Светослав Цветанов

До 15 октомври се удължава срокът за изпълнение и за плащане на европарите по някои от проектите от старата Програма за развитие на селските райони.

Решението ще се отнася за договори, срокът на изпълнение на които е 15 септември, съобщи министърът на земеделието Десислава Танева.

Искам да обърна внимание, че промяната на този срок от 15 септември на 15 октомври в Наредбата не може да промени датата на договора, който вие имате със съответните изпълнители. За това кои бенефициенти кандидати ще могат да се възползват от това удължение, за да спестим административните процедури, за които няма време, ще стане със заповед на изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие". Това мисля, че все пак е глътка въздух, каза министър Десислава Танева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бюджетът по мярка 121 от Програма за развитие на селските райони ще бъде усвоен

602 проекта са подадени само в първия ден от извънредния прием на документи по мярка 121 от старата Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. Това означава, че въпреки късното отваряне на мярката има интерес и   бюджетът от 50..

публикувано на 08.09.15 в 13:09

Започва приемът на проекти за 50 млн. евро от старата програма за селските райони

Във Фонд "Земеделие" започва приемът на проекти по мярката за модернизация на земеделските стопанства от старата програма за развитие на селските райони. Целта е да спасят останали 50 млн. евро от бюджета по програмата, които, ако не бъдат..

публикувано на 07.09.15 в 08:07

Има риск България да загуби 220 млн. лв. по Агроекологичната мярка от новата Програма за селските райони

Има риск България да загуби 220 млн. лв. по Агроекологичната мярка от новата Програма за селските райони, алармират от Асоциацията на Агроекологичните земеделски производители. Проблемът, според тях, е в допуснатото от Министерството на земеделието..

публикувано на 29.06.15 в 14:12
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47