Проф. Георги Вайсилов е новият шеф на Фонд "Научни изследвания"

Автор:

Проф. Георги Николов Вайсилов беше единодушно избран за председател на Изпълнителния съвет на Фонда "Научни изследвания", съобщиха от Министерството на образованието и науката. Проф. Вайсилов е представител на Софийския университет "Св. Климент Охридски" от Факултета по химия и фармация. Той е изтъкнат учен, председател на Хумболтовия съюз в България до 2015-а г., а сега негов почетен член. Носител е на наградата "Питагор" за утвърден учен в областта на природните науки и математиката.

За заместник на проф. Вайсилов е избран чл.-кор. проф. Костадин Ганчев Ганев - представител на Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47