Бойко Борисов: Няма по-добра алтернатива за коалиция от партньорите ни от Реформаторския блок

ГЕРБ обявиха официално кандидатите си за кметове

| обновено на 13.09.15 в 18:46
Снимка: ЕПА/БГНЕС

С думите Искаме истинска политическа битка, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри официално предизборната кампания на партията. На форума, който събра близо 14 000 души, лидерът на ГЕРБ припомни, че заради повишената усвояемост на европейските фондове и повишената борба с контрабандата, милиони левове са били похарчени за българската икономика, инфраструктура, спорт и градска среда.

Правим хиляди проекти в момента и те отиват пряко при хората. Така че максимално искам да се потрудите и върху контрола.

Борисов предупреди партньорите си от Реформаторския блок заради критиките, че ГЕРБ си сътрудничат с ДПС:

За някои от много важните закони, особено за промяната на Конституцията, ни трябват и техните гласове.

Метро, саниране на крайните квартали, висока събираемост посочи Бойко Борисов като успех на управлението. Той посочи, че ДПС e партията - противник, която може да се мери с ГЕРБ. И се обърна към РБ, като посочи важността на гласовете на ДПС за приемането на важни закони. Борисов призова:

С ДПС много внимателно и в същото време те харесват победителите и силните. С партньорите от Реформаторския блок: искам да знаете, че по-добра и алтернатива за коалиция от тях няма. С всичките им кусури, и ние можеме да им ги вадим всеки ден, но така че ви моля да водите толерантна кампания, да не се нападате. Доста реформи, които трябва да завършат. Всички ние, водейки тази битка в областта на местните избори, трябва да знаем, че парламентът в София на базата пък на същите тези партии трябва да успее да си приема законите, да си приеме бюджета и да продължи напред.

ГЕРБ е готова да иде на изборите във всеки момент, каза още Бойко Борисов, но увери, че той няма да е човекът, който ще ги предизвика.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че партията е по-боеспособна от всякога:

Благодарение на Бойко Борисов имаме развитие на София. Благодарение на министър-председателя Бойко Борисов има стабилност в България и благодарение на кметовете на ГЕРБ имаме тази сила, която сме днес. И ГЕРБ показа това, което можем днес да отчетем пред хората и пред избирателите - видими резултати за България, видими резултати за всички тези общини, които се управляват от ГЕРБ

От 265 общини ГЕРБ издига самостоятелно свои кандидати в 248. В 8 ще бъдат в коалиция, а в 9 подкрепя други кандидати. 5142- ма общински съветника. Над 3 000 кметове на кметства. 35 районни кмета, каза още Цветан Цветанов. И предупреди, че това е най-големият опонент на тези избори:

Има партии, които искат да ни противопоставят на етнически принцип. Аз казвам, че ГЕРБ е национално отговорна партия и в нея има достойни български турци, българо-мохамедани, има представители на католическата общност, има представители от всички етноси в България и това е силата да се сплотяваме, да бъдем силни, да бъдем единни, а не да се противопоставяме и да се разделяме.

Във видеообръщение председателят на ЕНП Жозеф Дол посочи успехите на кметовете на ГЕРБ и призова в Сливен, Ловеч, Хасково и Монтана - като градове, в които ГЕРБ трябва да присъства, за да поемат и те по пътя на европейското си развитие. Депутатът от германския Бундестаг Ханс Петер Улф пък посочи, че в тази кампания ГЕРБ трябва да се бори за доверието на хората, техните права, това, което е важно за тях. Видимите резултати - пътища, магистрали, ВиК мрежа, системи за управление на отпадъците, площадки, паркове, бяха също показани на видеостената по време на форума.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47