Прокуратурата в Царево иска помощ от колегите си в страната заради бежанците

| обновено на 14.09.15 в 17:21
Снимка: БГНЕС

Прокурори от страната да бъдат командировани в Районната прокуратура в Царево заради извънредната ситуация с бежанците. Затова настояват в писмо до главния прокурор Сотир Цацаров представителите на държавното обвинение в граничната черноморска община. 45 каналджии, превозвачи и имигранти са осъдени само за 1 месец, сочат данните на районната прокуратура в Царево. 

Изправени сме пред обективна невъзможност да се справим с едномесечния срок за разследване. Това са написали още в искането до главния прокурор Сотир Цацаров от Районната прокуратура в Царево.

Образуваните дела само за каналджийство и нелегален превоз на бежанци през последния месец са 21, уточни прокурор Кънчо Крумов.

Всеки ден сме на работа, почти денонощно. Бежанският поток изцяло е насочен в югоизточната част на страната. Много бежанци, много каналджии. Просто сме на ръба на силите си в момента. До август тази година ние сме нямали проблеми с каналджии и бежанци. Двама  души работим в районна прокуратура Царево в момента. Това е крайно недостатъчно.

Повечето каналджии са от Хасково, Харманли и Бургас. Сред тях обаче има и един сирийски гражданин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47