Драстични санкции за пътни нарушения гласуваха депутатите

Снимка: БГНЕС

Депутатите гласуваха окончателно промени в Наказателния кодекс (НК), с които санкциите за пътни нарушения стават драстични.

При смърт на пътя, причинена от пиян шофьор, лишаването от свобода ще е между 3 и 15 години, а при особено тежки случаи - до 20 години.

До 8 години затвор ще се дават на водачите при особено тежки случаи на причинена телесна повреда.

Наказанията ще важат и за нетрезвите или дрогирани шофьори, които нямат книжка или избягат от местопроизшествието.

Санкциите ще влизат в сила, ако човекът е блъснат на пешеходна пътека и площи за пешеходци, както и на територията на градини и детски площадки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Подпомагането на бежанци да преминат през територията на страната стана наказуемо

След като депутатите приеха на окончателно четене промени в Наказателния кодекс (НК), подпомагането на бежанци да преминат през територията на страната стана наказуемо. Промяната е по повод зачестилите случаи на заловени трафиканти и автобуси, пълни с..

публикувано на 17.09.15 в 15:13
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47