Във Финландия се проведоха демонстрации против мигрантите и в тяхна подкрепа

Автор:
Снимка: БГНЕС

Демонстрации в подкрепа и против хилядите мигранти, пристигащи във Финландия, се състояха в северния финландски граничен град Торнио, единствения входен пункт за мигрантите, идващи от Швеция, предаде АП.  В подкрепа на бежанците излязоха по-малко от стотина души, които носеха транспаранти с надписи, че  търсенето на убежище е човешко право. Имаше и около 200 противници, излезли с финландски знамена и плакати с надписи "Мигрантите не са добре дошли". Те защитават тезата, че напливът към страната им съвпада с период на икономически спад и че са  планирани съкращения на разходите за социални нужди. Финландия съобщи, че броят на потърсилите убежище през 2015 г. наближава 50 хиляди души.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47