Обучават 37 хиляди доброволци и служители за действия след бедствия и кризи

Снимка: Петя Генова

Общо 37 хиляди доброволци и служители на Дирекция "Пожарна безопасност" ще бъдат обучени в шест регионални центъра за решаване на проблемите от бедствия и кризи.

39 милиона лева са предвидени от програма "Околна среда" за изграждането на регионалните центрове за подготовка за справяне с бедствия, съобщи министър Ивелина Василева на заседанието на Комитета за наблюдение на програмата.

Идеята е да се осигури добра техническа база, за да могат да се обучават както служители на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", така и служители на общинските администрации, а също и доброволци, за това да бъдат готови при евентуално възникване на бедствия да реагират.

7 милиона лева ще бъдат отпуснати за изграждането на интегрираната система за управление на водите в реално време. По старата програма "Околна среда" са усвоени около 98 на сто от средствата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47