Плевнелиев и Л. Томпсън: Трябва да се насочим към причините за миграционната вълна

Лаура Томпсън и Росен Плевнелиев
Снимка: БТА

Международната общност трябва да се фокусира върху първопричините за миграционната вълна към Европа. Това e общата позиция на президента Росен Плевнелиев и на заместник-генералния директор на Международната организация по миграция Лаура Томпсън, които разговаряха на „Дондуков“ 2. Държавният глава е уверил, че компетентните институции провеждат независимо разследване на инцидента край Средец. Президентът е подчертал, че страната ни винаги е проявявала хуманно и толерантно отношение към търсещите закрила.
Плевнелиев е посочил, че България предприема засилени мерки срещу нелегалния трафик на хора и в парламента вече има предложения за промени в законодателството за по-сериозни наказания за трафикантите.
Утре Министерството на вътрешните работи и Международната организация по миграция ще подпишат споразумение, с което ще бъде приета двугодишна програма за сътрудничество между двете институции. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47