Център за рехабилитация и социална интеграция започва работа в община Крушари

В добричката община Крушари се открива Център за рехабилитация и социална интеграция.

Потребителите на центъра могат да бъдат деца и възрастни с различни увреждания, с емоционално-поведенчески проблеми, жертви на различни форми на насилие, зависимости и експлоатация.

Услугите на центъра ще могат да ползват и обитателите на Дома за деца с увреждания и защитеното жилище в Крушари, както и настанените в Дома за стари хора в съседното село Добрин.

Новият център ще предлага пакет от социални услуги, свързани със социалната интеграция, рехабилитация, педагогическа помощ, психологическа подкрепа. Предвидени са и дейности по трудотерапия и социално включване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47