Таксиметровият шофьор, нападнал служител на КАТ пред парламента, е бивш полицай

| обновено на 22.10.15 в 11:58
46-годишен таксиметров шофьор е задържан за 24 часа, след като снощи нападна и удари полицай пред парламента.

Борис Симеонов Тасев, който е осъждан за убийство, се подразнил от думите на униформения служител на КАТ, че е спрял на забранено място. При завързалия се спор излязъл от колата и ударил полицая в гърдите. Пристигналите на място патрули са арестували водача на таксито, който е отведен в Първо РУП. Тасев е известен на полицията с хулиганските си прояви. Той е бивш полицай, работел е в Първо РУП до средата на 90-те години.

Проверка на изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" показа редица нарушения в документите на задържания, съобщи за "Хоризонт" Цветелин Цветанов, изпълнителен директор на агенцията:

Проверката показа, че водачът няма удостоверение за психологическо изследване, не ни предостави пътна книжка, която се изисква по Наредба 34 и на самия касов апарат, на фискалния бон не е изписано неговото име като данъчно задължено лице. Това са трите нарушения, които са установени на мястото на проверката, за което му е съставен акт за административно нарушение. Предстои проверка във фирмата – превозвач. Резултатите ще излязат по-късно.

36-годишният служител на МВР, който беше нападнат, е бил откаран в болница, но след това е освободен за домашно лечение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47