Мексиканският президент: Ураганът Патрисия все още представлява заплаха за наводнения и свлачища

| обновено на 24.10.15 в 12:04
Автор:
Снимка: БГНЕС

Ураганът Патрисия отслабна до 2-ра степен по петстепенната скала на Сафир-Симпсън и се превърна в тропическа буря с ветрове от 155 км в час, съобщи Националният център за ураганите на САЩ в Маями.
Ураганът връхлетя в петък не особено населени райони от тихоокеанското крайбрежие на Мексико с 5-та степен и ветрове до 270 км в час, но постепенно загуби сила, достигайки планински области във вътрешността.
Властите казват, че до този момент имат сведения за наводнения и свлачища, но не и за жертви или големи щети.
Мексиканският президент Енрике Пеня Нието обаче предупреди, че ураганът Патрисия все още представлява заплаха за наводнения и свлачища, тъй като в страната се очакват поройни дъждове. Той заяви, че Патрисия е най-силната буря в района и досега е причинила по-малко щети от очакваното:

Не можем да отслабим бдителността си. Най-опасната част от урагана тепърва ще навлиза на територията на страната. Призовавам мексиканците да бъдат бдителни през следващите часове и да следят информацията за Патрисия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47