Лекарският съюз ще обсъжда параметрите на Националния рамков договор

Българският лекарски съюз ще проведе извънреден събор, на който ще бъдат обсъдени параметрите на Националния рамков договор за 2016 година. В проектодокумента е записано, че Здравната каса и Лекарският съюз договарят обемите, цените и методиките за остойностяване и купуване на видовете медицинска помощ. 
Делегатите на лекарския събор ще обсъдят болничната помощ в рамковия договор, съобразена с Наредбата за основен и допълнителен пакет. От лекарския съюз ще настояват за прецизиране кои дейности отиват от болничната в доболничната помощ. Според проекта здравната каса ще заплаща и догодина първичната и специализираната извънболнична медицинска помощ, болничната и високоспециалзираната помощ по определените клинични пътеки и клинични процедури, както и комплексното диспансерно наблюдение.
От 280 лева до 1100 лева са глобите, предвидени в рамковия договор за догодина за отчитане на извършената медицинска дейност или услуги, които не са извършени, а са отразени. Глоби до 1800 лева са предвидени при установено заплащане или доплащане от пациенти на дейности, които се заплащат напълно от НЗОК, като при повторно нарушение ­се предвижда и прекратяване на договора с групови практики, медицински центрове и болнични заведения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47