Природният газ може леко да поевтинее

Снимка: bulgargaz.bg

Природният газ може да поевтинее с малко повече от процент и половина от следващата година, според прогноза на "Булгаргаз". По-ниските доставни цени на синьото гориво през първото тримесечие на 2016 година правят възможен лекия спад, каза изпълнителният директор на газовата ни компания Петьо Иванов:

Понеже се забелязва спад на петрола, но също така пък се забелязва повишаване цената на курса долар-лев, т.е. ако този спад не се "изяде" от повишената цена на долара, може би ще има леко понижение. В законовия срок 10 декември, ще сложим нашата прогноза на "масата" на КЕВР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47