13-ото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" започна

Снимка: bgkoleda.bg

Започва 13-ото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа". Темата тази година е "Да помогнем на децата в реанимация".

Президентът Росен Плевнелиев отчете, че през миналото издание на инициативата са събрани близо 2 000 000 лева и е била осигурена помощ на 500 деца с хронични и тежки заболявания. Купена е била високотехнологична апаратура за 10 болници в цялата страна.

Държавният глава посочи, че за изминалите 12 години близо 3 000 деца са получили възможност да се лекуват със средства от "Българската Коледа", а на 200 лечебни заведения е предоставена съвременна медицинска апаратура:

Голяма част от децата, които са преминали през реанимация и интензивна терапия -  те имат нужда от подпомагане за диагностика, за медикаментозно лечение и за медицински изделия, както и за рехабилитация.

Кампания 2015-2016 си постави амбициозната цел да осигури нова високотехнологична апаратура. Ние искаме отново да насочим прожектора и за Министерство на здравеопазването, и за НЗОК към един проблем, който да намери своето системно решение,
подчерта президентът.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!