З. Зарков: 20 реновирани трамваи ще заменят 50-годишни мотриси, които се движат в столицата

Снимка: БГНЕС

20 реновирани трамваи ще заменят мотриси, които се движат от половин век в София. Столичният общински съвет взе решение за  доставка от Чехия, посочи Зафир Зарков, член на транспортната комисия:

Едно положително решение на общинския съвет за доставката на тези 20 трамвая от Прага, което  ще ни осигури всъщност наистина да заменим 50-годишните мотриси по широките релси с трамваи, които са в експлоатация малко преди две хилядната година и които значително предоставят по добър комфорт на една много добра цена. Тук трябва да отбележим, че един нов трамвай е над 3 милиона лева. Това ще струва 27 хиляди лева на трамвай с транспортирането - 37 хиляди лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47