Заради неизплатени заплати протестират в бургаската мина "Черно море"

Снимка: БГНЕС

Работниците от първа смяна на бургаската мина "Черно море" протестират пред входа на рудника заради неизплатени заплати за  октомври и ноември. Причината е в нередовните плащания на ТЕЦ-Сливен към бургаското предприятие. 
Тона е пореден протест на работниците, но този път той се провежда пред сградата, а не в рудника, пояснява председателят на миньорския синдикат Ростислав Радуков:
Има социално напрежение. С двата синдиката и с директора се опитваме да изгладим отношенията.
Частично изплащане на заплатата за октомври ще получат работниците днес, каза изпълнителният директор на мината Розомир Калоянчев:
В момента миньорите не искат да влизат вътре на работа. Чакат 100 процента изплащане на заплатите за месец октомври. Ние водим преговори и се надявахме, че ще им изплатим частично заплатите за октомври и се надявахме, че ще работят. Сега те поставиха друго условие: искат 100 процента заплатите. Продължаваме преговорите с тях. Да се надяваме, че ще успеем да ги убедим да продължат работата.

Ще изплатим всички забавени заплати, увери директорът на ТЕЦ-Сливен Кънчо Танев:
Днес в момента им превеждаме. Тази седмица също ще им преведем. Смятам, че ще поуспокоим напржението, така че не е взривоопасно още. Мисля, че ще си оправим там миньорите, колкото може ще им се наплатим. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47