Работниците от мина "Черно море" са получили пълни заплати за октомври

Снимка: БГНЕС

Бургаските миньори прекратяват протестните действия и втората смяна ще започне работа. Работниците от мина "Черно море" са получили пълния размер на заплатите си за октомври. 

Стачната готовност обаче ще продължи, докато не бъдат получени и възнагражденията за ноември. 

По-рано днес първата смяна работници не влезе в рудника. Протестиращите заявиха, че не могат повече да живеят със заеми и да гледат как семействата им гладуват. Причина за забавянето на заплатите им за октомври и ноември отново е проблем с разплащанията в системата на енергетиката. НЕК не превежда дължимите суми на ТЕЦ – Сливен, които от своя страна забавят плащанията към бургаската мина.

320 души работят в мина "Черно море". Предприятието постепенно намалява своята производствена мощност и съкращава работници, каза изпълнителният директор Русомир Калоянчев. Заради финансови проблеми през лятото е бил закрит един добивен участък.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Продължават протестите на миньорите от мина "Черно море"

Протестът на миньорите от бургаската мина "Черно море" продължава и днес.  Миньорите няма да започнат работа, докато не получат пълния размер на заплатите си за октомври, казаха от ръководствата на двата синдиката. Първата смяна работници тази..

обновено на 08.12.15 в 13:28
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47