Маскирани нападатели обраха офис в Пазарджик и простреляха двама души

| обновено на 22.12.15 в 12:07
Снимка: БГНЕС

Няма заподозрени за въоръжения обир в Пазарджик, при който има и двама простреляни. Грабежът е станал в индустриалната зона на града. Нападнатият е баща на общински съветник от БСП. Няма свидетели на грабежа.

Около  21:00 часа вчера четиримата маскирани са нахлули в офиса на Спас Спасов, който се занимава със строителство и търговия. С него е била съпругата му Катя и брат му. При опит да окажат съпротива двамата братя са простреляни в крайниците. Няма опасност за живота им. От офиса са взети 20 хиляди лева и всичкото злато, което жертвите са носили по себе си, близо килограм.

Спас Спасов е от ромски произход и от години се занимава и с избори. Близките му днес заявиха, че нападението е етническо. Според жителите на Пазарджик, Спас Спасов преди години е имал група за джебчийство и от там е натрупал капитала си. Говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов заяви:

Важното е, че няма нищо такова срещу него - присъда или провинения, или нещо от този род.

Предполага се, че жертвите на нападението са били следени.

В момента простреляните са настанени в софийска частна болница по тяхно настояване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47