Щайнмайер обвини десните партии за нарастването на агресията срещу чужденци

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер обвини десните партии в страната за нарастването на агресията срещу чужденци и зачестилите палежи на бежански домове и местата, където се намират търсещи убежище в страната.

Според германския министър интелектуалните подпалвачи от десния политически спектър носят отговорността за нарастването на насилието.

Щайнмайер обяви, че действията на правосъдния министър Хайко Маас, който обяви езика на омразата в интернет за противозаконен, са правилният отговор на дясното насилие.

Министърът призова и цялото общество да се противпостави на тенденцията на засилване на насилието срещу бежанци. Макар да не беше изречена гласно, критиката му без съмнение беше насочена към политическата сила Алтернатива за Германия (AfD) и Националдемократическата партия (NPD), която властите в редица провинции настояват да бъде забранена като противоконституционна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47