Йорданка Фандъкова: Фирмите, които не са се справили с почистването, ще бъдат санкционирани

| обновено на 04.01.16 в 12:28
Снимка: БТА

Градският транспорт в София се движи без затруднение, въпреки зимната обстановка. Улиците и булевардите се обработват срещу заледяване, а където е необходимо, по стръмни и опасни места, ще бъдат почистени и вътрешнокварталните улици. Кметът Йорданка Фандъкова припомни на собствениците на жилища, че почистването на тротоарите от сняг пред офиси и магазини е техен ангажимент. Фандъкова обяви, че фирмите, които не са се справили с почистването, ще бъдат санкционирани:

Основно за забавяне на спирки, на места… някъде се справиха, някъде не, но там, където имаме забележки, както аз, така и колегите от столичния инспекторат и от аварийно-спасителното звено, те се отразяват в протоколите и ще бъдат санкционирани фирмите. Това е в договорите, заложени са тежки санкции. Искам да подчертая това, че колите на почистващите фирми стоят по стоянките, не се плаща, плаща се само за реално свършена работа и то след приемането на работата от страна на дежурните инспектори и контрола по-нагоре. Може някой да е обработвал или да си е мислил, че обработва. Ако резултатът е лош, това не му се плаща и това трябва да го знаят гражданите, че се спазва стриктно.

В ранните часове на деня заради аварирала кола временно пътници не са били извозвани с автобусите по маршрут 64 до квартал "Бояна" в столицата, но движението беше бързо възстановено. По-рано кметът Фандъкова съобщи, че има закъснения по някои линии на градския транспорт:

Към момента трафикът се движи нормално за този час на деня, на места с леки закъснения. Продължава почистването на спирките на автобусите, тролеите и трамваите на масовия градския транспорт, подходите към подлезите. Възложила съм да започне и почистване на тротоари, там, където са прилежащи към общински терени, паркове, градинки. Надявам се и призовавам собствениците на магазини, офиси и жилища да почистят пред домовете си. Заради ниските температури е възможно да има и заледявания. Ще се влезе и в по-малки улици. Вече са обработени основни улици в кварталите, включително съм възложила да се влиза във вътрешноквартални улици, по стръмни и опасни участъци за обработка срещу заледяване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47