Омбудсманът Мая Манолова определи идеята да се въведе такса "клошар" като абсурдна

Снимка: БГНЕС

Като повече от абсурдна определи идеята да се въведе такса "клошар" омбудсманът Мая Манолова. Изготвеният от Министерството на екологията законопроект за управление на отпадъците демонстрира неуважение от страна на институциите у нас към българските граждани. Да остане без дом може да се случи на всеки, коментира Манолова:

Няма как на голия и босия да му отнемеш обувките и дрехите. Абсурдна е самата идея да си мислиш, че можеш да събереш глоба от хиляда лева от човек, който рови в контейнерите, защото ако имаше хиляда лева със сигурност нямаше да бъде там. Нямаше това да е работното му място и нямаше това да е мястото му за живот. За съжаление в България през 2016 година да бъдеш докаран в състояние, в което да ровиш в кофите, е перспектива, която е възможна пред всеки български гражданин. В резултат на това, че банките им прибират имотите за никакви пари или когато едно монополно дружество им е натресло, ще го кажа, услуга, която те не са искали, цена, която хората не могат да платят и в крайна сметка губят жилищата си.

Мая Манолова заяви, че една от темите, с които ще се занимава през годината, е да защитава правата на социално изключените хора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47