Тайфи Мекльов от Якоруда остава в ареста

| обновено на 12.01.16 в 15:37


Тайфи Мекльов, обвинен, че е произвел ракията, която уби петима души в Якоруда по празниците, остава в ареста. Решението на Софийския апелативен съд, което е окончателно,  беше взето в отсъствието на мъжа, който чрез адвокатите си декларира, че не иска да присъства на съдебното заседание.

Прокуратурата обвинява Мекльов, че е продавал алкохолна напитка, общо 6 литра , в която е попаднал опасния за здравето метилов алкохол. В резултат на това са починали петима души, а други девет са натровени.

Адвокатът на Тайфи Мекльов Иван Попниколов твърди, че клиентът му не е продавал, а е консумирал от ракията:

Той е пил, но много малко. Има и други, пили от същата ракия, които не са пострадали в тежка форма, но са пили повече от него.

Попниколов оспори обвиненията на близките на починалите, че именно Тайфи Мекльов е собственик на ракията:

Роднините, които казват това нещо, предполагам, че не са били там. Поне досега не е установено такова нещо.

Съдът, обаче се довери на свидетелските разпити и остави за делото по същество да установява дали отровната напитка е била почерпка, дали става дума за търговия или за бартер - замяна срещу заек, например.

Тримата апелативни съдии отчетоха високата обществена опасност на извършеното от Тайфи Мекльов, от която извлякоха опасността на свобода той да се укрие. Въпреки решението, което не подлежи на обжалване, адвокат Попниколов продължаваше да твърди, че няма достатъчно доказателства, за да се направи основателно предположение, че Тайфи Мекльов е извършител на деянието:

Трябва да излязат още експертизи, трябва да се разпитат още свидетели, трябва да се види дали наистина това е вярно, което е казано в обвинението. Още е в ранна фаза разследването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47