Плевнелиев и Борисов изпратиха съболезнователни телеграми след взрива в Истанбул

Снимка: ЕПА/БГНЕС
По повод атентата в Истанбул, президентът Росен Плевнелиев поднесе съболезнования на президента на Турция Реджеп Ердоган.

В този труден за Турция момент бих искал да Ви уверя в съпричастността на българския народ и да изразя най-дълбоки съболезнования към близките на загиналите и пострадалите. Тероризмът и насилието са неприемливи и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин. България остро осъжда всеки акт на насилие срещу невинни хора, се казва в съболезнователната телеграма на българския президент.


Солидарни сме с мъката за всички пострадали -турски и чуждестранни граждани, в този неоправдан акт на насилие. България е искрен съюзник на Турция, както в рамките на НАТО, така и в справедливата борба на демократичните нации с тероризма, уверява премиерът Бойко Борисов турския си колега Ахмет Давутоглу.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47