Седем години затвор за Костадин Стоянов, който прегази 11-месечно момиченце в Крушевец

Бившият служител на МВР Костадин Стоянов влиза в затвора за седем години, заради смъртта на 11-месечната Красимира Кънева от село Крушевец. Първоначално, мъжът,  който с колата си буквално прегази бебешката количка , получи 11-годишна ефективна присъда, но тя беше намалена от Апелативния съд в Бургас.

Бургаският окръжен съд осъди на 11 години затвор Костадин Стоянов, защото на 11 септември 2014 година е причинил по непредпазливост на пешеходна пътека, в пияно състояние и след употреба на наркотични вещества смъртта на малката Красимира. Магистратите го лишиха и от правото да управлява кола 13 години.

Бургаският апелативен съд обаче редуцира наказанието с четири години, защото прецени, че инцидентът не е станал на пешеходна пътека. Родителите на детето поискаха от последната съдебна инстанция отново да увеличи наказанието на Стоянов, той пък поиска по-леко наказание и връщане на делото на първа инстанция заради допуснати съществени процесуални нарушения.

Финалната съдебна преценка обаче е, че седемте години затвор и девет години лишаване от шофьорска книжка са адекватното за събраните по делото доказателства наказание.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47