Вотът на недоверие към кабинета на Борисов ще бъде за цялостната политика на правителството

Снимка: БГНЕС

Вотът на недоверие към кабинета на Бойко Борисов ще бъде за цялостната политика на правителството. Това стана ясно след среща в Народното събрание между парламентарните групи на "БСП лява България" и ДПС. 

Социалистите започнаха консултации за внасяне на първи вот на недоверие към кабинета "Борисов" 2.

Примерните теми ще бъдат избирани измежду несправянето на властта с престъпността, плачевната ситуация в здравеопазването и демографската криза. Първата среща е без представителите на ДПС. Лидерът на социалистите Михаил Миков води групата на БСП, в която влизат още Корнелия Нинова, Атанас Мерджанов и Емил Райнов. ДПС е представена от двама от новите си ръководители – Мустафа Карадайъ и Четин Казак, както и Станислав Атанасов. 

Стана ясно, че са коментирани повече от три теми, каза Михаил Миков.

Благодаря на колегите от ДПС за срещата, беше изключително полезна. Изложихме мотивите по коментираните три теми, разбира се, обсъдиха се и мотиви от други области от политиката на правителството, кабинета на Бойко Борисов. Продължаваме разговорите и консултациите, разбира се, всяка от парламентарните групи трябва да премине през партийните и парламентарните формации, за да се стигне до окончателното решение.

Съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че вот на недоверие може да бъде поискан за цялостна политика на управление:

Ние предложихме да обсъдим и вариант за обща политика да искаме вот на недоверие. Консултациите ще продължат другата седмица, така, както сме се разбрали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47