Бъчварова: Надявам се до края на март да е готова оградата на границата с Турция

| обновено на 15.01.16 в 14:28
Снимка: Добромир Видев

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се надява до края на март да бъдат изградени основните участъци от оградата по границата с Турция. По време на парламентарния контрол тя посочи част от проблемите при изграждането на съоръжението

В момента при съоръжението е налично пълно поцинковане на всички елементи за разлика от преди изграденото, на което има наблюдение, че вече има увреждане от климатичните условия, корозира на определени места. В момента се изграждат и всички подходи към съоръжението докато през 2014 година не са били изградени пътища и подходи. 
Преди близо година правителството реши оградата да се строи без обществена поръчка. 

Министър Бъчварова определи като спекулации твърденията, че щатът в МВР е прекалено раздут:
Не искам МВР да се представя като един хрантутник на държавата, който взема пари и едва ли не се облагодетелства от това нещо. МВР работи при много трудни условия, ще се опитам да реорганизирам дейността така, че да насочим всички свободни сили към полицейската дейност, към охраната на обществения ред. Навсякъде в Европа при тази ситуация се увеличава броят на полицаите, реалният брой на българските полицаи е 22 700, което не ни дава възможност да покрием цялата страна и всички критични места.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47