БСП - Стрелча свали доверието си от бившия кмет Иван Евстатиев, прокуратурата иска постоянния му арест

| обновено на 19.01.16 в 13:54

БСП - Стрелча свали доверието си от Иван Евстатиев заради случая с 16-годишната ученичка. Местните социалисти са го призовали да подаде оставка като общински съветник. БСП - Стрелча подкрепи и позицията за справедлив процес и отнемане на званието му почетен гражданин на Стрелча.

Прокуратурата поиска постоянна мярка "задържане под стража" за бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев заради изнасилването на 16-годишната ученичка. Разследването вече е под наблюдението на Пазарджишката районна прокуратура, тъй като двамата прокурори от Панагюрище са подали отвод.

Според говорителя на пазарджишкото обвинение прокурор Димитрия Ганчева отводът на районния прокурор на Панагюрище Красимир Танев и колегата му Николай Топкаров е заради близкото им познанство с обвиняемия Евстатиев още като кмет на Пазарджик, а след това и на Стрелча:

Поради тази причина се депозира отвод. Не бягат от отговорност да не си приключат работата, просто, когато са поставени така нещата, по-добре е прокурорът да се отзове от случая, за да не се говори най-малкото, че няма да си свърши с нужната строгост работата.

Паралелно с обвинението за сексуално насилие Евстатиев ще бъде разследван и за сделки, които е направил като кмет на Стрелча. Проверява се как пиарката му Елина Георгиева е получила на концесия два общински рибарника и как в момента стопанисва хотела, в който е извършено насилието срещу 16-годишното момиче. Кметът Стойно Чачов заяви: 

Това е хотел на РПК. Взеха го под наем от РПК, има сключен договор на фирмата на Елина Георгиева. Няма как да навлизам повече в детайли. Всеки си преценява и си носи кръста. 

Иван Евстатиев е почетен гражданин на Стрелча и общински съветник от БСП. Утре местният Общински съвет ще отнеме званието му и ще гласува отстраняването му от всички общински постове. От своя страна съпартийците му искат той да бъде изключен и от партията.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47