Стига да не вали...

БНР Новини
Поне да бяха престанали за известно време да повтарят кухата европейска мантра за свободното придвижване на хората... Свободно, ама стига да не вали...
Снимка: БТА




Вече пети ден от новините научаваме, че някъде пътищата все още са затворени, че някъде токът ще дойде всеки момент, че другаде децата вече не са в дървена ваканция, а не знам си къде вече били извън опасност болните хора. Тази тема се оказа не само на този ден, а и на доста преди него, и Господ знае на още колко занапред. Така не е излишно да помислим отново над нея.

Стане ли дума за тези драматични преживелици, държавниците обикновено ни натякват, че за поддържането на пътищата, за тока, водата и снабдяването на хората се грижат частни фирми. Така е, но тия фирми не ги избираме ние, избират ги те. Как ги избират – тайна. Какво умеят – вижда се. Колко прибират – много.

Пристъпът на зимата ни връхлетя две седмици преди срока, в който трябва да си купим нови, по-скъпи винетки за движение по пътищата. Пътища, по които обаче далеч не всякога можем да се движим. Лете дупки и козметични ремонти, зиме преспи, мръзнещи по полето и затворени проходи.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!