ГЕРБ: Не се налагат сериозни промени в коалиционното споразумение с РБ

Цветан Цветанов
Снимка: БГНЕС

Приключи първата работна  среща на преговорните екипи на ГЕРБ и Реформаторския блок относно подписването на анекса за коалиционното управление. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че основните обсъдени теми са от действащото коалиционно споразумение. Цветанов изтъкна, че няма причина то да бъде променяно: 
В декларацията, която ни беше представена за обсъждане, има текстове, които действително са безспорни, има текстове, които трябва да бъдат прецизирани от гледна точка на сроковете за тяхното приемане като, разбира се, ще се определят и приоритетите. На първо място това са теми, свързани със съдебната реформа, на второ място това са теми, свързани с образованието, защото знаете, че в приетите закони има срокове, които са пряко относими към предстоящата нова учебна година 2016-2017, изборното законодателство, което става като един приоритет, да бъде направена съответната промяна.

Има предложения да се направи отчет за свършеното в секторните политики и това ще стане през следващите дни.

Даниел Вълчев, който оглави преговорния екип на Реформаторите, коментира, че подкрепата към правителството не е обсъждана:
Към момента няма никакво съмнение, че Реформаторският блок е част от управляващото мнозинство и в този смисъл подкрепя правителството.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47