Патриотичният фронт няма да подкрепи ГЕРБ и РБ за оставката на ВСС

Предлагат орган на партиите от управляващото мнозинство, който да взима колективни политически решения

Снимка: БГНЕС
Депутатът от парламентарната група на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов определи като безсмислено искането на оставки от членовете на ВСС. Патриотите няма да подкрепят декларацията на ГЕРБ и Реформаторите.

Парламентът, за съжаление, влезе в скандалите на ВСС и всъщност нищо не е допринесло, освен да доразвие скандала. Видяхте днес как и противниците на ВСС, и самият ВСС излязоха с единно становище, юристите, че това по същество е недопустимо, тъй като е нарушаване на Конституцията. Това се прави с оглед на доклада, който днес ще бъде обявен. Докога ще правим пожарни балони заради някакви доклади. Ако българските политици не знаят какво трябва да правят като реформа в правосъдието, в системата на вътрешната сигурност, в образованието, значи за нищо не стават. Ние не сме нито Албания, нито Турция, нито Македония, които чукат на вратата на Европа и чакат да бъдат приети. Ние сме пълноправен член, заяви в парламента Красимир Каракачанов.

Патриотичният фронт предлага четирите парламентарни групи, подкрепящи правителството,  да създадат орган, който да взема колективни политически решения.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47